V ÚTERÝ 7.5.2024 BUDE KNIHOVNA ZAVŘENÁ.

Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka

Každoročně se zapojujeme do projektu na podporu čtenářské gramotnosti Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka, kterou vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky.
Cílem tohoto projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky.  Letos proběhl už šestnáctý ročník.

Prvňáčci v březnu zahájili speciální čtecí výzvu s naším knihovním plakátem!
Na plakátě si zaznamenávali knihy, které přečetli, ať už sami nebo s rodiči. Když byl plakát naplněn, čekal je od nás malý dárek. Ale co by to bylo za čtenáře, kdyby se spokojili jen s jedním plakátem? Naši prvňáčci nás překvapili a potřebovali hned čtyři!

Nastal čas odměnit jejich čtecí nadšení. V letošním školním roce 2023/2024 jsme jim předali knihu „Kouzelné brýle“ od Zuzany Pospíšilové s ilustracemi od Ivety Autratové.

Je úžasné sledovat, jak se naši prvňáčci rozvíjejí jako čtenáři. Od Slavnosti Slabikáře na podzim jsou na dobré cestě k tomu stát se velkými milovníky knih. Každý pokrok je důležitý, ať už čtou rychleji nebo si dávají více času. Všichni jdou správným směrem!

Tentokrát jsme ale pouze nerozdávali, ale byli jsme i obdarováni! Děkujeme dětem za krásné obrázky knih, které přečetly!