V ÚTERÝ 7.5.2024 BUDE KNIHOVNA ZAVŘENÁ.

Giving Tuesday

Co je to Giving Tuesday?

Giving Tuesday je světový den štědrosti a dobrých skutků. Slaví se od roku 2012 vždy první úterý po Dni díkuvzdání a jako protipól nákupnímu šílenství Black Friday. V tento den se stovky milionů lidí napříč všemi kontinenty spojí, aby inspirovaly ke štědrosti a konaly dobro. Udělejte společně s námi nejen na Giving Tuesday něco dobrého. Každý dobrý skutek a projev štědrosti se počítá.

Giving Tuesday v Česku

V Česku tento den od roku 2016 zastřešuje Asociace společenské odpovědnosti. Během sedmi let už Češi darovali v rámci štědrého úterý více než 340 milionů korun a vykonali nespočet dobrých skutků. Giving Tuesday se v České republice stalo významným dnem, který každoročně oslavuje solidaritu a chuť pomáhat.

Proč toto uvádíme na webu naší knihovny?

Naše knihovna se letos zapojila do letošního Giving Tuesday, s cílem obohatit naši knižní sbírku o nové tituly, které budou oslovovat naše čtenáře a plnit současné čtenářské požadavky. Rádi bychom vytvořili atraktivní knižní fond, který bude sloužit a inspirativně obohacovat naše čtenáře. Děkujeme vám za případnou podporu a sdílení radosti z knih s námi.

Vyzýváme všechny čtenáře či nečtenáře, ať už žijí v naší místní komunitě nebo jsou od nás vzdáleni, aby zvážili možnost příspěvku knih do naší sbírky. Pokud máte doma knihy, které nevyužíváte a myslíte si, že by mohly zaujmout naše čtenáře svojí zajímavostí a čtivostí, budeme velmi vděční za váš dar.

Děkujeme.

Odkaz na naši výzvu na webu GivingTuesday.